Calatorie

Cel mai rapid si eficient mijloc de calatorie din Romania in Mallorca este avionul. Exista de asemenea si alternative, precum autocar sau masina personala pana in Barcelona si apoi feribot pana pe insula, insa aceste solutii presupun un drum de peste 2500 km. si intre 6 si 8 ore pe mare cu feribotul, motiv pentru care nu sunt deloc recomandate.

In perioada verii, exista o serie de zboruri directe de la Cluj si Bucuresti prin Wizzair si Tarom, iar in afara sezonului exista doar optiunea de zboruri cu escala fie la Madrid, fie la Barcelona sau Valencia.
Vola.ro
Deoarece Mallorca se afla pe terioriul Uniunii Europene, nu este nevoie de pasaport sau viza pentru calatorie, fiind suficienta cartea de identitate si asigurarea de calatorie.

In Mallorca exista doua limbi oficiale, maiorchina (dialect al limbii catalane) si spaniola.

Moneda oficiala este euro, iar fusul orar este asociat cu Europa Centrala.

Mallorca beneficiaza in medie de peste 300 zile de soare pe an fapt ce face ca insula sa fie atractiva din punct de vedere turistic indiferent de anotimp.

oferteturism.ro

Chiar daca majoritatea pachetelor turistice includ transfer de la aeroport / port pana la hotel si retur, in Mallorca se pot inchiria biciclete, scutere, masini si chiar si buggy pentru deplasarea prin insula.

De asemenea exista posibilitatea de a inchiria barci, yachturi si skijeturi pentru plimbari pe coasta insulara si chiar si pentru plimbari intre insule.

Intre Mallorca si Menorca respectiv Ibiza exista curse zilnice si regulate atat aeriene cat si maritime ce permit vizitarea celorlalte insule din arhipelag la costuri foarte mici. Intre Ibiza si Formentera exista de asemenea curse regulate de ferry, iar biletele se pot achizitiona direct din port fara sa fie nevoie de rezervare prealabila.

sea-804915