Relief și geografie

Mallorca este a doua cea mai mare insulă a Spaniei atât din punct de vedere al suprafeței teritoriale cât și din punct de vedere demografic.

Deși majoritatea lumii crede că in Mallorca există doar zone de plajă, insula are două regiuni muntoase: Serra de Tramuntana și Serres de Llevant

Ambele regiuni muntoase au o lungime aproximativă de 70 km. și ocupă coastele de nord-vest și est ale insulei.

Cel mai înalt vârf din Mallorca e Puig Major cu o înălțime de 1445m, iar cel mai înalt vârf accesibil publicului e Puig de Massanella cu o înălțime de 1364m.

Insula are trei golfuri, cel mai mare aflându-se în sud și cunoscut sub denumirea de Badia de Palma. Celelalte două se află în nordul insulei și sunt cunoscute drept Badia d’Alcúdia și Badia de Pollença.

Zona centrală a insulei este reprezentată de o câmpie sub denumirea de Es Pla.

Mallorca are de asemenea și o serie de peșteri aflate atât sub nivelul mării cât și deasupra acesteia. Cele mai renumite și impresionante fiind Coves del Drach, Coves dels Hams și Coves de Arta.

De Mallorca mai aparțin și insula Dragonera și arhipelagul Cabrera, ambele reprezentând zone de rezervă marină și parc național natural cu acces controlat și restricționat.

veltravel.ro