Informații generale

Suprafață și demografie

Insula Mallorca are o suprafață de 3640,11 km2, cam cât două județe din România și o populație de 859289 locuitori, conform ultimului recensământ din anul 2015.

Majoritatea populației este concentrată în Palma, capitala insulei și a arhipelagului Balear, unde locuiesc aproximativ 404681 persoane, conform aceluiași recensământ.

Climă

Conform datelor statistice în Mallorca, temperatura maxima (medie anuală) e de 21,8 grade Celsius, iar temperatura minima (medie anuală) e de 14,6 grade Celsius.

Volumul mediu de precipitații este de 53 de zile pe an, iar numărul mediu lunar de ore cu soare este de 2779.

Limbă și societate

În Mallorca există două limbi oficiale: catalana (cunoscută local și ca maiorchină sau balearică) și spaniola.

Astfel, indicatoarele rutiere, comunicatele publice, formularele, denumirile instituțiilor și orice alte informații de interes public sunt scrise fie în dialectul local fie în ambele limbi oficiale.

Începând cu 1950, Mallorca a devenit o destinație turistică majoră iar turismul a devenit principala sursă de venit.

Volumul de turiști s-a raportat la milioane abia din anul 2001, moment în care economia insulei a început să crească într-un ritm accelerat, acest lucru contribuind la dezvoltarea insulei și mai ales la dezvoltarea infrastructurii și diversificarea servicilor oferite.

Datorită numărului mare de turiști germani dar și a faptului că cea mai vorbită limbă neoficială de pe insulă e germana, Mallorca e cunoscută și ca al 17-lea stat federal al Germaniei sau Germania Balearică.

veltravel.ro